Kampiranje z družino v šotoru je odličen način navajanja otrok na življenje z naravo in zagotavlja veliko zabave na počitnicah za katere ne bo potrebno zadolževanje pri bankah. Preden kupite šotor, premislite o velikosti in vam potrebnemu udobju bivanja. Priporočamo tudi da izberete šotor, ki vam bo dovoljeval dovolj prostora za "rast družine" tako za vaše otroke kot tudi za dodatno opremo, ki jo boste brez dvoma nakopičili, ko se vas prime "kamping mrzlica"!

Obstaja veliko poceni družinskih šotorov, ki vam bodo omogočili ugoden začetek in so dobra izbira za vse nove kamping navdušence. Notranji prostori spalnic ponujajo dovolj zasebnosti vsem družinskim članom in so, iz nekega razloga, vedno hit pri otrocih!

Poiščite pravo ravnovesje za svojo družino med spalnicami in bivalnim prostorom. Če nameravate kuhati sami, naj bo nekaj pozornosti namenjene tudi prostoru za shranjevanje in pripravo hrane. V mislih morate imeti tudi, kje in kako boste preživeli dan ali dva z otroci v primeru dežja. Potrebovali boste tudi primeren prostor za pripravo hrane, ki pa mora obvezno biti dobro zračen.

Prav tako morate imeti v mislih koliko prostora boste potrebovali za shranjevanje dodatkov, oblačil, opreme in morda celo koles. Tudi prostor za sušenje brisač in kopalk bo vedno prišel prav. Družinski šotori imajo ponavadi več kot samo en vhod, kar je lahko zelo koristno.

Obstaja veliko različnih družinskih šotorov in, ko se premikate navzgor po cenovnih razredih, boste sigurno našli ustrezno ravnovesje med ceno in udobjem za svojo družino. Pri nakupu družinskega šotora pričakujte stvari kot so: stojna višina, velik dnevni prostor, velika okna, žepi za shranjevanje, nosilec svetilke, odprtino za priključek na elektriko...