Skymonkey logo

Kajti, Akrobatski Zmaji in Zmaji za Otroke

Skymonkey zmaji in trening kajti za vodenje v zraku so različnih velikosti in oblik. Namenjeni so tako majhnim otrokom kot odraslim ne glede na to ali so izkušeni poznavalci ali začetniki. Skymonkey zmaji omogočajo dober pogled na svet zmajev. Skymonkey majhni zmaji so popolna igrača za vse otroke, ki bi se radi zabavali in naučili izkoriščati moč vetra. Večji kajti za treniranje kitesurfinga - deskanja z zmajem, so namenjeni mladini in odraslim uporabnikom, ne glede na stopnjo znanja. Vsi Skymonkey zmaji so vnaprej sestavljeni in shranjeni v praktičnih torbicah. Takoj, ko se vrvice odvijejo in napnejo, se zmaj dvigne v veter in z močnim sunkom potegne navzgor. Zabava se lahko začne!
        

Za učenje kajtanja se uporabljajo trening kajti, ki jih kitesurfing šole pogosto uporabljajo kot prvi pristop k jadranju, saj je izjemen način za občutek manevriranja v zraku. Dober začetni tečaj kitesurfinga je najhitrejši, najvarnejši in najučinkovitejši, če vadite z majhnim zmajem pred ali med tečajem kajtanja. Skymonkey kite je čudovita igrača tudi za tiste, ki kajtanje že obvladajo in lahko svojo strast predajajo prijateljem, otrokom in vsem opazovalcemOb tem se je mogoče zabavati na veliko načinov tako na vodi, snegu, ledu in trdnih tleh – na zemlji.

 Kajt Skystormer Skymonkey          Kajt Airtwister Skymonkey

Seveda je izbira kajta zelo pomembna, saj mora imeti ustrezne lastnosti. Pozorni morate biti na 3 stvari: velikost, krmilno palico in dolžino vrvi. Za trening so najustreznejši kajti z rebri in pregradami (foil kite), kjer zrak prihaja skozi celične odprtine zmaja, polni napihljiva rebra in posledično dobi aerodinamično obliko krila. To obliko ohranja, dokler je zagotovljen dotok zraka. Pri tem mu pomagajo zapore na izhodu reber. Najprimernejši so za trening na kopnem, saj se v celicah hitro nabere voda. Zelo pomembna je tudi velikost in moč osebe, ki bo kajt ali zmaja upravljala, saj je lahko vlečna sila vetra za otroke premočna in jih dvigne v zrak. Kajt za trening naj ima med 2 do 3 m2. Manjši so primerni za otroke, večji močni kajti pa že zahtevajo določene sposobnosti in znanje in niso več preproste »igrače«.

Skymonkey print logo